Etappe 6b, Schoonoord- Sleen.

Vandaag deel b van Etappe 6 gelopen. 16 km. Dus etappe 6b. We begonnen in Schoonoord met een aanlooproute van 1 km langs het Oranjekanaal en daarna doken we weer het bos in. Lange rechte wegen in voorjaarstooi. De wegen bleven modderig.
Veel boswegen waren verhard met keien. Ellenlange stukken. Echt fijn liep het niet. Maar ik moest vooral denken aan de knieën van de mannen die dit ooit in het verleden hebben gelegd! Zie hieronder.
Daarna passeerden we een groot veengebied met veenpluisjes. Prachtig! ik kon de foto's niet dichterbij maken, dan zou ik wegzakken.
Hieronder het veengebied.
En daarna kwamen bij een plek midden in het bos waar een beeld is geplaatst voor de 2 dames die het Pieterpad hebben bedacht en uitgewerkt. Een prachtig beeld op een heuvel in het bos.
Een mooi eerbetoon voor de pioniers van het lange afstandwandelen. We kwamen prachtig Sleen binnen lopen. Een Brink met oude boerderijen en de kerk die we al uit de verte zagen. De kerk was open en heette ons welkom! Hierbij ook een plaatje van de kerk 20 jaar geleden. Toen kon je nog kaarten kopen.
Elke zondagochtend om 10 uur is er dienst in deze mooie kerk. Daarna zochten we café Zwols waar we in het verleden een Pieterpadmenu aten. Nu is het een gebouw voor groepsaccomodatie.
Het was weer een prachtige wandeldag. De hele dag was het droog. De gedachte van de dag was toch wel: Hier waren Jannie en Gieny er nog bij! Deze route liepen we ruim 20 jaar geleden met ons vijven.

Reacties

  1. Je beschrijft het zo mooi, ik beleef het weer helemaal opnieuw. Ook zo fijn dat je Jannie en Gieny noemt, je kan deze wandeling onmogelijk zonder die herinnering lopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Etappe 1, Pieterburen - Winsum

Etappe 5, Rolde - Schoonloo

Etappe 4, Zuidlaren - Rolde