Etappe 6a, Schoonloo-Schoonoord 14 km.

Vandaag het Pieterpad weer opgepakt. We zitten in een hotel niet ver van de route af, dus vandaag op pad gegaan. Ondanks de slechte weersberichten zijn we vanmorgen gewoon vertrokken. Heerlijk om weer verder te gaan met deze wandeling. Vanwege de ontbijttijd en de dinertijd in het hotel en de tijden van het openbaar vervoer besloten we om niet door te lopen naar Sleen, maar halverwege bij Schoonoord te stoppen. Het zou anders zo'n stressvol gedoe zijn en dat is jammer met zo'n mooie wandeling. We vertrokken met regen, kregen ook nog een flinke hagelbui en de zon scheen soms. De route ging hoofdzakelijk door het voorjaarsbos. We moesten veel plassen omzeilen. De vorige keer liep ik deze route ( 20 jaar geleden) in de herfst met 4 vriendinnen.
Voor onze lunch ( broodje en banaan) klommen we in een jagershut. Er stonden 2 stoelen in. Met ons er bij was het hutje vol. Het uitzicht was prachtig en we zaten droog.
Daarna het laatste stukje door het bos tot het Oranjekanaal. Daar gingen we richting Schoonoord om daar op de bus te wachten.
Het was weer een mooie wandeling. We liepen 14 km. De volgende keer "op naar Sleen". De gedachte van de dag: Gooi je roer om als het nodig is. We kwamen er achter dat 23 km er voor ons niet in zat deze dag. Dan maar de helft lopen en genieten van wat de wandeling ons bood.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Etappe 1, Pieterburen - Winsum

Etappe 5, Rolde - Schoonloo

Etappe 4, Zuidlaren - Rolde